15.7.2015

Matkalla Tanskassa 3 // Ilta Tivolissa

Kööpenhaminan Tivoli on käsite, joka kannattaa ujuttaa matkaohjelmaan vaikka sitten vähän tuuppaamallakin. Maailman toiseksi vanhin huvipuisto on näkemisen ja kokemisen arvoinen, ehdottomasti!

Me vierailimme Tivolissa heti samana päivänä kun saavuimme Kööpenhaminaan. Päivä ei tosin enää paistanut, vaan sujahdimme lippuluukulta sisään kahdeksan jälkeen illalla - Tivoli kun on auki arkisin klo 23:een saakka ja viikonloppuisin puolilleöin. Loistava tapa jatkaa päivää kauppojen sulkeuduttua. Huvipuisto onkin valoineen itse asiassa näyttävämpi pimeällä kuin päiväsaikaan.

Tivoli sijaitsee Kööpenhaminan keskustassa. Kooltaan huvipuisto on huimat kahdeksan hehtaaria, joten pikkupläntistä ei todellakaan ole kyse. Paitsi että Tivolissa on perinteisiä huvittelulaitteita, sijaitsee alueella myös paljon muuta: ravintoloita, kahviloita, suuri konserttilava, pienempiä putiikkeja, tsillailupaikkoja ja u.p.e.a.t. puistoalueet.


Tivolin alueelle mahtuu hulppea lampi, jonka ympärillä etenkin on panostettu kauniisiin puutarhaelementteihin.  Pitkin muitakin alueita on upeita puukujia ja valokaaria kävelijän umpärillä. Silmä lepää ja ihmettelee, käänsipä katseen mihin suuntaan tahansa.

Ravintoloiden joukosta valitsimme ateriointipaikaksi aidon italialaisen, jossa saimme herkutella ehdassa kiviuunissa paistetuista pitsasta ja calzonesta, mmm!

Kahvittelupaikaksi sortteerasimme pitkän arpomisen jälkeen hurmaavan Ismejerin, josta sai softiksia jos minkälaisia. Olipahan yhdet reissun parhaista kahveista ja jätskeistä! Tanskassa sai muuten softiksia, tai tutummin pehmiksiä, lähes joka nurkalta. Niitä suklaisiakin, joita aina Suomesta metsästän. Kyllä, olin koko reissun jätskitaivaassa! ♥

Alueelta löytyvistä pienistä putiikeista ykkönen oli tietenkin Illums Bolighusin minikauppa, josta en välttynyt poistumasta mukanani ensimmäinen Design Letters -tuotteeni, kovakantinen muistikirja.

Illan hämärtyessä komistuivat myös puitteet. Tivolin valoelementit pääsevät pimeämmällä ehdottomasti oikeuksiinsa ja luovat käsinkosketeltavaa tunnelmaa. Juuri sellaista, mitä huvipuistolta odottaakin. Konserttilavalta kaikui muuten jatkuvalla syötöllä erilaista ohjelmaa: illan lämmitteli perinteinen soitto-orkesteri, jonka jälkeen rytmit vaihtuivat bändin myötä rokahtavimmiksi.

Ja ne laitteet... No, ei tullut testattua! :) Meille riitti, kun sai katsella ja ihmetellä hurjapäisempien uskallusta - melkein jo siitäkin muljahti mahassa. Tivolissa siis riittää yllin kyllin tekemistä ja kokemista, vaikkei huvitteluvekottimien kyytiin mieli tekisikään. Jos jotakin haluaa muodon vuoksi kokeilla, suosittelen yli satavuotiasta, puista vuoristorataa.


Tivoli on kesäkauden lisäksi avoinna myös marras-joulukuussa, jolloin huvipuisto ehostetaan näyttävään jouluilmeeseen. Halloweenin ajan koristelut ovat myös kehuttuja. Olipa ajankohta mikä vain, Tivolissa riittää ihasteltavaa. ♥

Tivoli-illan extrana kävimme moikkaamassa lähtiessä Pientä merenneitoa. Ruuhka-aikojen ulkopuolella ilmaisen parkin sai helposti, eikä patsaan luona ollut ryysistä. Hämärtyvässä yössä, pienen sateen ropistessa sontikan kattoon oli jopa romanttista kipittää rantaa pitkin kulttuurinähtävyyden luokse. Pieni ihmetys patsaan luona oli se, ettei sitä oltu valaistu mitenkään. No, onneksi objektiivissa riitti valovoima kuviin asti ja silmien hämäränäkö toimi livekohtaamisessa. Näin sinertävän hämärä keli ei oikeasti ollut, vaan lähes tihkusateisen pimeä. :)Sellainen ilta meillä. Oli kivaa!


8 kommenttia:

 1. Aivan ihania tunnelmia tivolista <3 Ja hitsi, kuinka Tanska kuume kasvoi kasvamistaan! :-D Liian pieni visiitti siellä ollut, liian kauan sitten :-D Aloin tänään jo aikaisemmin päivällä miettiä ensi kesän lomaa :-) Hih.
  Tuonne Tivoliin on kyllä niin päästävä käymään! :-)

  Kiitos näistä reissu postauksista! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos otatte Tanskan ensi kesän kohteeksi, niin nythän teillä on vuoden aikana hyvä suunnitella kaikki matka- ja ohjelmapläänit valmiiksi! :)

   Poista
 2. Voi tuo Tivoli on ihana! Olen siellä joskus kauan sitten käynyt ja ehdottomasti haluaisin päästä sinne taas uudestaan :)

  VastaaPoista
 3. Voi tuo Tivoli on ihana! Olen siellä joskus kauan sitten käynyt ja ehdottomasti haluaisin päästä sinne taas uudestaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua kiinnostaisi nähdä se Tivolin jouluilme - googlaten se vaikuttaa lumoavalta! :)

   Poista
 4. Oi mitä kuvia! Tivoli on niin ihana ja tosiaan illalla ihan erilainen kuin päivällä. Mun on tehnyt tuonne mieleni mennä jo jonkin aikaa uudelleen, mutta eipä ole tullut lähdettyä. Tästä se matkakuume vain kasvaa.... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pikalähtö Köpikseen, sateisen kesän kunniaksi! ;)

   Poista
 5. Wau! Kiitos upeasta matkavinkistä, olen lähdössä viikon päästä Euro-roadtripille ja Kööpenhamina oli yksi kohteista, tämä huvipuisto pitää meidänkin ehdottomasti katsastaa! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...