11.7.2015

@ Viking Grace

Nyt luvassa kuvapainotteinen postaus, kun näytän teille otoksia Viking Gracelta. Kuten kerroin aiemmin, kohti Tanskaa kohti ajaessamme seilasimme menomatkan Turusta Tukholmaan Gracella. Kuvat kertokoot puolestaan, tällaisissa puitteissa matkasimme.


Hyttinä meillä oli kompakti, kahden hengen kömmänä. Tilaihmeessä ei kuitenkaan tullut ahtaanpaikankammoa, sillä valaistus ja neliöiden käyttö oli taidokasta. Isona plussana televisio, josta voi vanhemmissa laivoissa vain uneksia. 

Automatkalla Turkuun oli sateinen keli, mutta sää poutaantui laivaan päästyämme. Aurinkokin näyttäytyi pilvien välistä. Helsingistä lähteviin laivakyyteihin verrattuna oli nyt monin verroin enemmän kaunista saaristoa tiirailtavana.

Laiva oli tupaten täynnä, joten kuvien ottamisessa oli haastetta. Näistäkin kyllä jo näkee, että sisustusilme on mietitty ja yhtenäinen läpi laivan. Olin odottanut Gracella matkustamista ehkä vähän liikaakin, sillä paikan päällä tuli olo, että "Tässäkö tämä nyt oli?". Taidan itse tykätä enemmän Silja Serenaden kaltaisista, keskeisistä Promenade-ratkaisuista. Gracella paikat hajosivat laajemmalle.

Yöhumputteluilla meitä ei nähty, sillä Frank'sissa ruokailun ja iltakahvittelun jälkeen hujelsimme hyttiin lepäämään ennen seuraavan päivän ajourakkaa. Pikkuisen oli olo kuin kalkkiksella, mutta vain vähän! Ruotsinlaivoilla pähkäilen aina herätyskellon kanssa; pitää laskea tunnin aikaero ja arvailla, siirtyykö puhelin paikalliseen aikaan vai ei. Minulla on aina useampi herätysaika asennettuna, ja tälläkin kertaa yksi niistä oli oikea. :)

Aurinkoista lauantaita!


4 kommenttia:

 1. Kiitos postauksesta <3 tuo laiva on itselläkin ollut kokemus listalla :) harmi kun lähtee turusta niin sieltä ei enää nykyään tule lähdettyä kun Helsingin satamiin lyhyt matka. Mutta ehkä vielä joskus :) näyttää kyllä hienolta :)

  Lauantain iloa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helsingin satamasta lähtevien laivojen aikataulut ovat paljon järkevämmät, ihmettelen miksei Grace liikennöi sieltä! :o

   Poista
 2. Kauniita kuvia! Todella kaunista! Ei olla vielä päästy käymään, mutta pitäs mennä!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...