15.10.2015

Työhuoneen säilytysratkaisu

Lomalta terve! Onpa ollut äärimmäisen hyvä ja tarpeellinen tämä syysloma, vaikka tuntuukin, että ihan vain pidennettyä viikonloppua vietellään. Maanantaina kävimme suunnitelmien mukaan Kolilla ja tiistaina leffassa. Ystävänkin luona poikkesin kyläilemässä, joten puuhat ovat olleet mukavan rentouttavia. Kotihommissa en ole ottanut nyt mitään lomatavoitteita, yleistä järjestyksenpitoa vain. Pihalta olen saanut kitkettyä pitkiä heiniä muutaman neliön verran, sopivasti aina ulkoilujen ohessa.

Tänään vilkaisemme blogissa yhteen pieneen nikkarointiin, joka valmistui työhuoneeseemme. Printtitoimitusten myötä on pitänyt järkeistää kyseistä huonetta ja miettiä, miten kompaktin tilan hyödyntäisi tarvikkeiden säilytyksessä kaikista järkevimmällä tavalla. Paitsi että itse printit vievät tilaa, myös postitusputket ovat kookas satsi säilytettäväksi.

Tuossa työhuoneen oven ja kiinteiden kaappien välissä oli vajaat 30 senttiä tyhjää tilaa. Siihen halusin luonnostella pergolanteosta ylijääneistä rimoista säilytyslokeron, sellaisen, johon putket saisi kasattua näppärästi saataville. Olohuoneeseen ja eteiseen näkyvän sivun päällystin samalla koivutapetilla, jota on huoneessa jo entuudestaan. Tapettia oli jäänyt sopivasti tuollainen tarvittu pätkä ylimääräistä.

Säilytyslokero muistuttaa vähän niitä takkapuulokeroita, joita tehdään joidenkin tulipesien viereen. Nopeasti vilkaistuna voisi hätäinen silmä katsoakin, että huoneeseen on pinottu halkoja. Omasta mielestäni tästä tuli hauska ja toimiva, juuri sellainen ratkaisu joka oli hakusessa. Sen verran rehellinen pitää kuitenkin olla, että ihan ekalla yrityksellä telineestä ei tullut hyvää. Aluksi en kiinnittänyt siihen välipuuta, joka pitää pitkät sivut linjassa. Kävikin sitten niin, että ulompi sivu alkoi pullistella putkien painosta ulospäin eikä ovi mahtunut enää aukeamaan kokonaan. Pienet poikkipuut kuitenkin korjasivat tilanteen ja nyt ei ole pullahtamisesta pelkoa. :)

Viimeisimmästä kuvasta hahmottaa minusta aika hyvin huoneen kokoa. Toiminnot ovat oikeasti ympätty huolella. Aiemmassa työhuonepostauksessa työpöydän edessä oli mustaksi maalaamani koulutuoli, mutta oikeasti tuolin virkaa toimittaa Ektorp-rahi - aivan loistava ja mukava istuin työhommiin! Olen yleensä sellainen istuja, että haluan nostaa jalat pois lattialta, milloin risti-istuntaan ja milloin polvet vasten rintakehää. Rahi antaa jalkojen mylläykseen loistavan mahdollisuuden.

Mitä teidän viikkoon kuuluu? Meillä on tarkoitus lähteä vielä loppuviikosta Kuopioon, käydä morjestamassa Armaksen koirakamua ja treffata vähän lisää ystäviä.

Rentoa torstaita!


12 kommenttia:

 1. Hyvältä näyttää työhuoneesi kompaktista koosta huolimatta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, Johanna! :) On kyllä luksusta, että vihdoin ja viimein tuota voi työhuoneeksi nimittää. :D

   Poista
 2. Aivan ihana huone ja vitsi noi putket on mageet :). Kaunista on!

  VastaaPoista
 3. Todella upea huone <3 nuille putkille tuo oli ihan omiaan säilytyspaikka <3 mieletön yksityiskohta :) kokonaisuus hyvin mietitty :)

  Täällä on kanssa yksi jonka pitää aina istua ristiistunnassa :D

  Mukavaa loppu lomaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, jännä miten sitä onkin ihan outo istua, jos ei saa jalkoja ylös. :D Töissäkin yritän aina kenottaa milloin mitenkin. :D

   Poista
 4. Onpa tosi kivoja säilytysideoita, tuo kuormalavapöytäkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä huoneessa on joutunut vähän joka kohdassa miettimään, miten saisi hyödynnettyä tilan kaikista järkevimmällä tavalla. :)

   Poista
 5. Kätevä ja tyylikäs toteutus! Ja rahi istuimena on hauska idea. Tuo koko huone on kyllä sisustettu ihan minun makuuni :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilaahan tuo rahi vie, mutta on äärettömän mukava työskentelyhommiin! :D

   Poista
 6. Onpas vain kiva idea ja toteutus. Nuo todellakin näyttivät takkapuilta :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...