9.11.2015

DIY: Himmeli

Aikaista huomenta! Minulla alkaa viikko vähän poikkeuksellisesti, kun saan ajella entiselle työpaikalleni Nilsiään, seudullista opetussuunnitelmaa työstämään. Ihan mukavaa päästä istahtamaan hetkeksi aamukaffelle opehuoneeseen, jossa on tullut vietettyä monta hauskaa hetkeä ja moikata samalla entisiä kollegoita. Lähtöaikatauluni on tämän vuoksi hieman myöhäisempi, joten hyödynnän aikaraon tämän postauksen rustaamiseen. Viime viikolla - ihan kuin ei olisi muuta ollut - sain innon kaivaa paperipillit kaapista ja kötöstellä himmeliä. Tällaista näin.

Viime vuonnahan saimme itäsuomalaisten sisustusbloggaajien pikkujouluissa himmelioppia Valontalon Emilialta. Silloin yritin jatkaa himmeliä valmiiksi kotona, mutta visioni oli lievästi sanottuna ylitavoitteellinen, varsinkaan kun tietoa kasaamistekniikasta ei juurikaan ollut. Jäi kesken, ja kevättalvella purin koko kyhäelmän palasiksi. Mielenkiinto kuitenkin jäi kytemään ja nyt halusin onnistua. Tällä kertaa tein parempaa taustatutkimusta ja käytin ohuempia pillejä. Malli on yhdistelmä netistä löydetyistä kuvista ja omasta mustavalkoisesta joulukorttikuosistani. Moderni ja olemukseltaan rento, sellaista vaikutelmaa hain.

Himmelistä tuli kooltaan ihan näyttävä, korkeutta sillä on noin 60 senttiä ja leveyttä 28. Peruskuvioita mallissa on kuutta eri kokoa. Vauhtiin päästyäni viikon aikana valmistui toinenkin yksilö, jonka vein eilen maisteriksi valmistuneelle ystävälleni. Ei näissä kyllä ole mikään pikkuhomma, pianonsoittajan sormillakin saa väkertää monituista tuntia yhtä tehdessä.

Itse olen lopputulokseen tosi tyytyväinen. Jos himmeliä jää tuijottamaan, sen hidas, pyörivät liike on lumoava. Pyöriessään himmeli näyttää yhdestä kulmasta katsottuna erilaiselta kuin toisesta. Ilmavirran aiheuttama liike on rauhoittava - eilen jäin seuraamaan himmelin kulkua useammaksi minuutiksi.

Olen tässä mietiskellyt, että sopivissa aikapuitteissa voisin tehdä muutaman himmelin myyntiinkin, sitten tämän kuun lopun designjoulumyyjäisiin. Hinnoittelua kuitenkin mietin, että mikä olisi sopiva pyynti tällaiselle käsityölle? Mitä sinä ehdottaisit?

No mutta, kello käy. Nyt lähtöpusut poikuleille ja sitten startti työmaalle. Ahkeraa maanantaita!


17 kommenttia:

 1. Nuo ovat todella hurmaavia ja jaksan niitä aina ihastella <3 itse en vaan saisi ikinä valmiiksi vaikka tahto kova olisi :) onneksi näitä voi ihastella muiden tekemänä <3

  Se himmeli kortti onkin yksi ehdoton lemppari, vilahtaa myös postauksessa :)

  Tehokasta viikkoa myös sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, himmeliä tehdessä pitää todellakin olla oikeanlainen tahto- ja tekemisolotila! :D

   Poista
 2. Himmelit ovat kyllä ihan mahtavia, varsinkin jos jaksaa itse tehdä. Minullakin saattaisi jäädä kesken teko, en tiedä täytyisi varmaan kokeilla! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi näitä voi muokkailla ja suunnitella itse, niin voisi halutessaan valmistaa sellaisenkin, joka vaatii vähän vähemmän töitä! :)

   Poista
 3. Upea himmeli! Olisi kyllä kiva opetella tekemään, jos joku näyttäisi kädestä pitäen...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä totta, että kädestä pitäen oppii parhaiten.. Mutta ei tämä hankalaa ole, aikaavievää enemmänkin! :)

   Poista
 4. Hienon himmelin olet saanut aikaiseksi. Itse olen useammankerran suunnitellut aloittavani himmelin tekemistä, mutta suunnitelmaksi on ainakin toistaiseksi jäänyt. Meillä on himmeli jonka saimme häälahjaksi (12 vuotta sitten), isäni täti on himmelin tehnyt perinteisesti oljesta. Hyvin olen saanut säilymään, välillä käyttänyt suihkussa, pölyt saneet kyytiä. Sen verran olen käsitöitä tehnyt, että useampi tunti tuossa himmelissä menee. Myyntiin jos tekee, ei tuntipalkoille kyllä pääse! :) Mukavaa alkanutta viikkoa! Kaisa

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minua niin vaivaa, kun entisen mummolan vintille jäi upea, iso, vuosikymmeniä vanha olkihimmeli. Se nostettiin esille vain jouluisin ja säilöttiin ja suojattiin visusti talteen. Sinne se jäi uudelle omistajalle, mummolan myynnin myötä. :/

   Poista
 5. Voi kuinka kaunis!! <3 Tuon taidon haluaisin minäkin oppia! Ihanaa viikkoa sinulle <3

  VastaaPoista
 6. Tosi upea! Ihailen, että jaksat tuollaista tehdä. Itsellä jäi himmeli puolitiehen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, jaksamisesta tässä tosiaan on kyse. Vaatii oikeanlaisen mielentilan, että malttaa istua alas ähertämään. :D

   Poista
 7. Voi ihme, miten hieno! Kerro heti kun niitä on kaupassa ja saan tilata oman <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hihii, katsotaan jos saisin ekaksi muutaman tehtyä sinne myyjäisiin! :D

   Poista
 8. Hei. Olen laittanut elokuussa 2015 kirjoittamaasi postaukseen Rymsteerausta kommenttia makuutilassa olevasta matosta. Kovin ihastui siihen ja tahtoisi tietää mistä sen olet hankkinut?

  Päädyinkin blogiisi juuri mattoetsintöjeni vuoksi ja jäin lukijaksi :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moikka! Se vierashuoneen matto on hankittu noin puolitoista vuotta sitten Sotkasta. Se oli löytö alekorista, joten en osaa sanoa, onko niitä vielä myynnissä ja onko kokoja ollut alunperin useampia. :) Ihana matto kyllä on! <3

   Poista
 9. Tosi kaunis himmeli. Meilläkin roikkuu kolme himmeliä täällä kotona :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...