15.1.2016

Kodinhoitohuoneessa

Jee, ensimmäinen kokonainen työviikko selätetty! Se toi mukanaan lumipöpperökelit, mutta ei haittaa. Vihdoinkin on oikea talvi! Jonkinmoinen alkuvuoden draivi tässä taitaa olla nyt päällä, sillä työt ovat tuntuneet erityisen kivoilta ja olen saanut niiden suhteen paljon aikaan. Eilen käytimme autoani montulla ja epäilysteni mukaan oli tuomiona iskariremontti - edes se ei tehnyt kolausta mielialaan. Hyvä näin, viime vuoden matalalentojen jälkeen tätä olotilaa osaa arvostaa.

Mietiskelin tässä, että en ole kuvaillut pitkään aikaan meidän kodinhoitohuonetta, joten siitä nyt tämä postausaihe.

Kodinhoitohuone kokee meillä yleensä hyvin vähän sisustusmuutoksia. Oikeastaan vain matto vaihtuu silloin tällöin. Jouluksi vaihdoin huoneeseen äitini tekemän, harmaasävyisen raitamaton, joka oli aiemmin makuuhuoneessamme. Tykkään näistä parimetrisistä rotkuloista, sillä ne saa pyöritettyä vielä painonsa ja kokonsa puolesta pesukoneessa.

Toivon meille joululahjaksi uusia pyyhkeitä; ne ovat nuo pinkassa näkyvät. Naulakossa roikkuu tanskantuliaisina mustavalkoinen rastipyyhe, jota en ole ennen tätä hetkeä raskinut vielä ottaa käyttöön. Joku hassu ajatus oli, että sen voi korkata vasta uuden vuoden alkaessa. Minulla on aina välillä näitä omalaatuisia merkkipaaluja pienillekin asioille. :)

Kodinhoitohuoneen tasojen osalta olen tullut siihen tulokseen, että vähempikin riittäisi. Seuraavaa taloa ajatellen olen jo päättänyt, että tuon toisen puolen pikkupätkän sijaan on käytännöllisempää käyttää tila kiinteään pyykinkuivatusalueeseen. Haaveilemani talomallin peruspohjassa on siis samalla tavalla pidempi ja lyhyempi taso kodarissa, vaikkakin huoneen muoto on siinä pötkylän sijaan ällä. Tasot meillä pysyvät arkenakin melkoisen tyhjinä, sillä en tykkää ollenkaan tavararöykkiöistä, tässäkään tilassa. 

Pesuhuoneeseen vievä lasiovi on minusta edelleen kaunis. Kiinnitimme siihen heti muutettuamme tuollaisen läpikuultavan ovitarran. Vaikka sisustustarrojen aika on jo reilusti elettyä elämää, en miellä tätä himmeää oviversiota samaan kastiin kuuluvaksi. Tykkään edelleen.

Viikonlopuksi on merkattu ainoaksi menoksi kummitytön synttärit. Vapaapäiville toivon auringonpilkahduksia, maltillisia pakkaslukemia (taitavat tosin jäädä haaveeksi), takkatulta ja pitkiä aamukahveja. Mitäs siellä ruudun toisella puolella on tiedossa?

Mukavaa perjantaita!

6 kommenttia:

 1. Ihana kodari ja tuo pesuhuoneen ovi on <3 sievää ja tyylikästä :)

  Ihanaa pakkasviikonloppua <3
  Täälläkin nautitaan vapaista :)

  VastaaPoista
 2. Onpa kaunis myös teidän kodari. Ja tosi kivoja pyyhkeitä.

  Täälläkin vain yhdet valmistujaiset huomenna päivällä, ja sitten vaan talviurheilun riemuja lasten kanssa.

  VastaaPoista
 3. Todella kaunis kodinhoitohuone! Mä aina mietin millaistahan ois, jos ois kodari :))

  VastaaPoista
 4. Ihana kodinhoitohuone, ja tosi kauniit pyyhkeet! Meillä kaikki muu osa kämpästä on sisustettu mutta kodinhoitohuone on aina ovi kiinni, sattuneesta syystä :D Pitääpäs joskus antaa aikaa sillekin ja miettiä vaikkapa tuota mattoasiaa!

  VastaaPoista
 5. Onpa todella kaunis kodinhoitohuone ja ihanat uudet pyyhkeet! <3 Meillä vietettiin kanssa kummitytön synttäreitä eilen eli reissussa ollaan oltu ja tänään kotiin. :)

  VastaaPoista
 6. Voi kun teillä on kaunis ja siisti kodari! Meillä se on täynnä kaikenlaista rojua.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...