6.5.2016

Fiikus

Kasvien kanssa olen huithapeli. Kaiken vihreän suhteen periaatteeni on, että se mikä ei pysy melkeinpä itsestään elossa, ei meille kuulu. Monia kuivahtaneita ruukunsisältöjä olenkin saanut kumota pihan perälle ja samalla viivata kasvilistalta yli liian hankalia hoidettavia. Tähän saakka olen parhaiten pärjännyt pienen oliivipuun ja huonekuusen kanssa, jotka ovat selvinneet epäsäännöllisen kastelukäteni kanssa. Nyt meillä on yksi uusi uskalias, tummanvihreä ja nahkealehtinen kaveri. Fiikus. Kerroinkin edellisessä postauksessa meidän juhlineen äskettäin erästä 70-vuotiasta ystäväämme; tämä fiikus lähti noilta synttärikesteiltä matkaan. Asettelin pikkupuun olohuoneen valkoiselle tasolle, missä se kerää päivittäin monet katseet.

Fiikuksen suojaksi maalasin ja taittelin paperipussin. Pussi tuli meille alunperin koiranruokasäkin postitussuojana, mutta toimii tässä nykyisessä tarkoituksessaan loistavasti. Tällaiset DIY-ratkaisut ovat mielestäni niitä kaikkein parhaimpia: ilmaiseksi ja pienellä vaivalla saa luotua tavaralle täysin uuden ja näyttävänkin käyttötarkoituksen.

Fiikuksen pitäisi kuulua helppohoitoisiin kotikasveihin. Mitä vähemmän sitä kastelee, sitä pienempänä se pysyy. Sopii siis mainiosti meille! Olen ihastunut tähän pikkupuuhun nyt kovasti ja toivon todella, että saisin pidettyä sen ilonamme pitkään. Erityisesti tykkään kasvin suurista lehdistä: ne ovat selkeitä ja vihreän sävy on tyylikkään tumma. Ja hei, voiko loistavampaa muistoa ystävästä olla! Vanhan uskomuksen mukaan kasveista ei saa kiittää. Siksipä en sitä tehnyt tai tee nytkään, mutta terveiset T:lle: olen fiikuksesta ikionnellinen!

Millaisia kotivihreitä teiltä muilta löytyy? Onnistutteko niiden kanssa paremmin kuin minä? :)


8 kommenttia:

 1. Täällä samanlainen viherpeukalo :) hih. Nykyään ehkä aavistuksen paremmin kukat ja kasvit selviää mutta harjoittelua on vielä :) huonekuusta täällä kovasti kanssa kaivataan kun talvella piti heittää pois. Puolitoista vuotta meni hyvin :)

  Millä maalasit pussin? :) ihan loisto <3

  Mukavaa päivää <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pussi on maalattu mustalla peitevärillä, kahteen kertaan. Toisen pussin olen maalannut aiemmin liitutaulumaalilla - molemmat versiot on yhtä mieleiset! :)

   Poista
 2. Täällä toinen viherpeukalo. ;) Toivottavasti fiikus voi teillä hyvin. Hyvä idis toi pussin maalaaminen. Aurinkoista viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Fiikuksen antanut ystävä ainakin lupaili, että kasvi on hyvin armollinen, peukut pystyyn! :)

   Poista
 3. Minulla kyllä kuolee ihan kaikki, todellinen viherpeukalo siis :D aina silti yritän ja nytkin ihastelen tätä fiikusta. Olisipa vain kaunis omaankin kotiin. Näyttää niin kauniilta tuossa paperipussissa.

  Ihanaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, loppujen lopuksi on tainnut minultakin kaikki aiemmat kuolla, ennemmin tai myöhemmin! x) Mut hei, aina kannattaa yrittää ja eihän nämä tyyriitä investointeja ole! Aurinkoa viikkoon!

   Poista
 4. Ihan mahtava DIY idea, täytyypä yrittää hyödyntää vastaan tulevat koiranruokapussit! (:

  VastaaPoista
 5. Ihan mahtava DIY idea, täytyypä yrittää hyödyntää vastaan tulevat koiranruokapussit! (:

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...