10.8.2016

Nyt se alkaa! // + ilmaista printattavaa

Jep, tänään se alkaa. Työarki ja uusi lukuvuosi. Pitää olla aika viileä sissi, jos lomaltapaluu ei tunnu yhtään mahanpohjassa. Minussa ei sissiainesta ole, sillä päivä kutkuttaa melkeinpä samalla tavalla kuin pikkutyttönä. Uutta reppua, penaalia ja koulutarvikkeita ei sentään ole pakattuna, mutta perinteiseen tapaan opehuoneen lokerossa odottaa tuore lukuvuosikalenteri starttaamista.

Koululaiset vipeltävät ovista sisään vasta huomenna, meillä opettajilla on tänään yhteinen suunnittelupäivä. Minusta on hauskaa, että perinteisesti ensimmäinen työpäivä alkaa meillä vasta kymmeneltä - voiko leppoisampaa starttia olla! Tosin, moni taitaa jo kiirehtiä paikalle jo tuntia, kahta aiemmin. Niin minäkin. Mutta silti, kympin aikataululle iso peukku!

Muistatte ehkä, kun viime vuonna kirjoittelin noiden aikojen tuskaisuudesta. Kerroin, miten kovasti työorganisaation ikävät asiat vaikuttivat omaan olotilaani. Viime vuosi olikin rankka työrupeama. Mutta arvatkaas mitä! Nyt noita samoja kuvioita ei tarvitse enää pelätä, sillä loman aikana on organisaatiossamme tapahtunut upeita muutoksia. Juuri sellaisia, joita on hurjasti kaivattu ja jotka takuulla varmistavat, ettei entisenlaisia fiiliksiä - ainakaan samoista syistä - pääse koskaan enää syntymään. Toki, koskaan ei voi etukäteen tietää mitä uusia haasteita tulevaisuus tuo eteen, mutta nyt niitä ei tarvitse miettiä. Olen onnellinen siitä, että useamman vuoden väijyneet varjot ovat poissa ja uuteen voi tarttua huolettomin mielin. Olen niin fiiliksissä! Tästä tulee huippu työvuosi, ja juuri siksi, että olemme sen viimein ansainneet. :)

Innostuin työtäpinöissäni tekemään mustavalkoiset pohjat lukujärjestykselle ja viikkosuunnitelmille. Täyttelinkin niistä jo yhdet versiot työhuoneeseen; lukujärjestykseni täyttyy perinteiseen tapaan äikän, matikan ja enkun tunneista sekä yhdestä puheopetustunnista. Viikkosuunnitelmapohjia tarvitsen kotielämässä etenkin niinä viikkoina, kun edessä on paljon ohjelmaa ja tekemistä. Tämä viikko ei vielä kovin täydeltä näytä, mutta jo ensi viikolle täytyy tehdä tarkempaa plääniä. Näitä rustatessani mietin, että saattaisihan pohjista olla iloa muillekin.
Täältä voit ladata itsellesi omat mustavalkoiset pohjat. Vähän printteristä riippuu, minkä verran paperinlaitaan jää valkoista reunusta: PDF-tiedostossakaan ei musta alue yllä ihan kanttiinsa, joten pientä saksimista saa tehdä, jos ei tarkoituksella halua jättää paperiin valkoista kehystä. :)

Nyt tämä emäntä lähtee starttaamaan Tiinua ja huristelee töihin.  
Mukavaa päivää, olitpa sitten jo töissä tai vielä onnellisesti lomalla!

P.S. Jos tykkäät pohjista ja vilautat niitä somessa, taggaa tai huikkase ihmeessä - olisi hauskaa nähdä ne tositoimissa! :)


11 kommenttia:

 1. Tsemppiä töihinpaluuseen ja uuden lukuvuoden aloitukseen! <3 Ihana lukkari ja viikkosuunnitelma, tästä jälkimmäisestä olisi iloa itsellekin, joten täytynee se printata, kiitos! <3

  VastaaPoista
 2. Kovasti tsemppiä uuteen lukuvuoteen <3 ja kiitos, täytyy laittaa printteri laulamaan :) <3

  VastaaPoista
 3. Täällä aloitellaan samoissa tunnelmissa, tosin meillä on tänään henkilökunta lomautettuna ja huomenna oppilaat ja henkilökunta tulevat kertarykäyksellä kouluun!!! Minulla on takana aivan ihana koko lukuvuoden kestänyt vuorotteluvapaa ja nyt aloittelen esi-ja alkuopetuksen erityisluokalla. Olen varmasti yhtä täpinöisssäni kuin uudet aloittelevat oppilaani. ;)
  Oikein mukavaa alkavaa lukuvuotta ja olipa ihanaa, kun laitoit näitä printattavia pohjia. Tulevat taatusti käyttöön...!!! :D

  VastaaPoista
 4. Lukujärjestyksen printtasinkin jo heti käyttöön. Kiitos tyylikkäästä pohjasta! Ja, mukavaa alkavaa lukuvuotta sinulle!

  VastaaPoista
 5. Oikein paljon tsemppiä sinne arkeen <3

  VastaaPoista
 6. Kiva kuulla, että palaat hyvillä mielin työmaalle ja arjen kimppuun! Mukavaa syksyä!
  Kiitos printeistä, täytynee ottaa talteen!

  VastaaPoista
 7. Oikein mukavia arkisia päiviä sinne!!!

  VastaaPoista
 8. Juuri tällaista viikkosuunnitelmaa olenkin kaipaillut.
  Tämä tulee niin käyttöön. =) kiitos Krisse! <3

  VastaaPoista
 9. Kiitos! Niin ihanat printattavat ja tarpeeseen tulee!

  VastaaPoista
 10. Kiitos kaikille kommenteista! <3 Arki alkoi rytinällä ja täällä on ollut tosi k.i.i.r.e.! Jospa ehdin pian päivittelemään kuulumiset ajantasalle! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...