10.3.2017

Monetko lakanat ihminen tarvitsee?

Moikkelis! Tässäpä kun on mönkinyt loma-aamut pedissä pitkän kaavan mukaan, niin huomaan ajatuksieni kaarrelleen useampaan kertaan meidän lakanakaappiimme. Olemme asuneet tässä talossa nyt neljä vuotta ja kaapissa jumittaa useampi lakanapari, joita emme ole käyttäneet täällä kertaakaan. Siltikään, vaikka ennen muuttoa tein lakanakarsintaa jo ronskilla kädellä ja jätin mielestäni hyllyvaroiksi hyvin pienen varaston, reippaasti alle kymmenen settiä.

Vaihdan meille puhtaat lakanat viikoittain. Käytännössä tositoimissa pyörii pari-kolme lakanaparia ja loput höllöttävät hyllyllä unohduksissa. Ylimääräisiä settejä on suunnilleen neljä; yhdellä setillä tarkoitan aina yhtä parisängyllistä, eli kahta pussilakanaa ja kahta tyynyliinaa. (Isoja aluslakanoita tämä pohdinta ei kosketa, sillä niitä meillä on jo hyvin maltillinen määrä, kolme kappaletta.) Huomaan valinneeni käyttölemppareiksi kaikista harmaimmat yksilöt ja jättäneeni värikkäämmät telakalle. Vissiin mitä harmaampi uniympäristö, sitä parempi uni.

Lähiaikoina aion punnita hyllyllä jököttävät lakanat ja karsia valikoimaa edelleen. Tällä hetkellä tuntuu, että viisikin pussilakanasettiä on liikaa - eihän meillä koskaan ole tarvetta sellaiselle määrälle edes vierasvarankaan vuoksi. Pitäisi järjestää melkoiset megabileet, että tarvittaisiin viiden parisängyllisen eli kymmenen nukkujan verran lakanoita.

Oikeastaan jo kutkuttaa ajatella, että saan hyllylle tyhjää tilaa! Tämä projekti joutuu kuitenkin odottamaan vielä hetkisen, sillä aion pitää viimeiseen tippaan asti kiinni lomastani enkä varmasti ota tehtävälistalle yhtään ylimääräistä asiaa. :') Ehkä ensi viikolla sitten.

Miltä teidän lakanavarasto näyttää?


9 kommenttia:

 1. Samaa karsintaa jokin aika sitten tehty. Karsinta tosin lähti siitä liikkelle, kun on päivitetty hiljalleen lakana varasto. Aikanaan kaksi kotia yhdistettynä tuli sellainen valikoima eripari lakanoita 😁 nyt alkaa näyttää hyvälle 🤗 kolmet lempparit pyörii täällä 🤗

  Ihanaa viikonloppua ❤

  VastaaPoista
 2. Ihan saman olen huomannut, sillä erolla että meillä on peittokin tupla ja kaikki harmaat ja vaaleat on käytössä, mut muun väriset vain seisoo kaapissa :) Liekö tuo harmooninen värimaailma tuo parhaimmat unet.

  VastaaPoista
 3. Kuulostaa tutulta, muutama setti lakanoita pyörii käytössä ja loput kaapissa. Tein viime vuonna runsasta karsintaa, mutta edelleen niitä tuntuu olevan turhaan kaapissa. ja, varsinkin nyt kun olemme tykästyneet pellavalakanoihin, tuntuu että puuvillaiset ovat aivan turhaan säästössä. Pitäiskö vaan heittää pois käytöstä ja laittaa kierrätykseen?!

  VastaaPoista
 4. Meillä on käytössä tuplapeitto ja lakanakaapissa näyttää siltä, että aluslakanoita ja pussilakanoita on kaksi ja tyynyliinoja sitten neljä, juuri karsin pois kaksi tyynyliina. Näillä pärjätään vallan mainiosti ja siltikin tekisi mieli pedata aina vain ne yhdet pellavalakanat sänkyyn heti pesun jälkeen. :D

  Ihanaa loman jatkoa! <3

  VastaaPoista
 5. Pellavat meilläkin näyttää olevan mieluisimmat. Karsittu on ja jätin kolmet kiertoon. Nuorisolla on omat. Tyynyliinoja löytyy sitten pilvin pimein. :)
  Vieras pussilanakoitakin on parit. Jopas noita meiltäkin löytyy :)

  VastaaPoista
 6. Niin tuttua! Meillä nököttää vinopino lakanoita vaatehuoneessa, joista käytän neljiä :D Kahdet valkoiset ja kahdet harmaat, tosi räväkkää!

  VastaaPoista
 7. Heissan pitkästä aikaa! Siis säännöllisesti luen sun juttuja, mutta ei vaan tule kommentoitua. Lakanahomma kuulostaa kovin tutulta: meillä myös ne 2-3 lakanasettiä ovat kierrossa ja itse asiassa viime aikoina on ollut vain yksi ihan lemppari, jonka värimaailmasta tykkään... minä myös vaihdan viikottain lakanat, sillä parhaat unet tulee puhtaissa lakanoissa. Meillä pienen haasteen luo pussilakanoihin se, että miehellä pitäisi olla erikoispitkä pussilakana. Hän kun on muutamaa senttiä vaille 2m pitkä. Sanoinkin, että mun täytyy vissiin ostaa ompelukone ja alkaa itse tekemään pussilakanoita, kun valmiina löytyy tasan yhtä kuosia ja se meillä siis jo on :)

  VastaaPoista
 8. Meillä on varmaa 15 settiä.. Mutta kyllä niitä tulee tasaisesti käytettyä :) Pesukoneen ollessa pidemmän ajan rikki ja oksennustaudin vallatessa tilaa taloudessamme kiitin itseäni lakanavarastosta. Ei kai niitä niin montaa settiä tarvitse, mutta toisaalta lakanat on aika pieni pahe :) Sairaus kieltää minulta muunmuassa alkoholin käytön kokonaan, niin olen ottanut sisustamisen paheekseni :D

  VastaaPoista
 9. Kiitos kaikille kommenteista! <3 Samoilla linjoilla ollaan! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...