24.9.2017

Raksapäivitys - lähes valmis ulkokuori

Uijui, kylläpä on ollut komea keli tänään! Mielellään tarttui kameraan ja hosui sen kanssa hetken ympäriinsä. Tässä siis kuvasaldoa talon raksatilanteesta: ikkunat ja aluskate on asennettu paikoilleen ja ulkolaudoitukset ovat melkein valmiit. Kattopeltien asentajia odoteltiin jo tälle viikolle, mutta jostain syystä heidän tulonsa on venynyt. Etuoven kupeelta puuttuu vielä pätkä ulkolautoja, sillä siihen kohtaan laudoitus nakutellaan vasta peltimiesten käytyä.

Seuraavina ulkotyövaiheina valmistuvat terassit. Sisäänkäyntien osalta kodinhoitohuoneen ovi on asennettu jo paikalleen, mutta takaovea on vielä säästelty - siihen on tulossa samanlainen lasiovi kuin mökissäkin, joten vielä tässä vaiheessa on ollut parempi touhuta ilman sitä. Etupuolelle on tulossa väliaikainen raksaovi, josta sitten jatkossa tapahtuu kaikki liikenne sisäpuolelle.


Sisäpuolellakin on edistystä tapahtunut: ensimmäinen seinävillakerros ja sen päällä oleva höyrynsulkumuovitus on viilauksia vaille valmis. LVI-asentajat tulevat ensi viikolla vetämään lattiaeristeiden alle jääviä putkituksia, minkä jälkeen timpurit askaroivat lattian valukuntoon. Meille tulee vesikiertoinen lattialämmitys, ja siihen liittyvät hommat hoitaa vielä erikseen UMEN.

Lattiavalun on tarkoitus tapahtua ensi viikon loppupuolella. Toivottavasti saataisiin ne kattopellitkin pian paikoilleen. Aika hurjaa kyllä, että ollaan jo näin pitkällä! Laskettiin eilen miehen kanssa, että jos kaikki menee nappiin, asustellaan talossa jo neljän kuukauden päästä. Neljän kuukauden! Eihän se ole kuin yksi silmänräpäys!

Näiden ajatusten siivittämänä askeleet suuntaavat nyt tuonne talon kupeelle touhuamaan. Meidän pitää tasoitella takaterassin paikka vielä hyväksi ja lätkiä sinne finkut paikoilleen, jotta timpurit pystyvät aloittamaan terassin rakentamisen. Vähän jos myös siivoilisi laudanpätkiä ja jätesäkkejä roskakärriin.

Kaunista sunnuntaita! 


4 kommenttia:

 1. Teidän raksalla on kyllä ripeätä toimintaa ja näyttää oikein hyvältä. Nuo teidän maisemat ovat kyllä ihan uskomattoman kauniit. Kyllä tuolla kelpaa asustella!

  VastaaPoista
 2. Mahtavasti olette ahkeroineet ja näyttää kyllä niin upealta teidän tulevan kodin paikka <3 Tsemppiä raksailuun, pianhan teillä on jo muutto. :)

  VastaaPoista
 3. Kyllä aika rientääkin! Talo tulee kyllä huikean hienolle paikalle, ja hyvältä näyttää! :)

  Kovasti tsemppiä! <3

  VastaaPoista
 4. Kiitos kommenteista ja tsempeistä, ihanat! <3

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...