DEKO 133

Rakennutimme talven 2012-2013 aikana kerrosalaltaan 133-neliöisen Dekotalon Iisalmeen - siitä kumpuaa myös blogin nimi. Alunperin Deko 133 -blogi syntyi tarpeesta dokumentoida oma raksaprojektimme. Että siitä jäisi itselle kronologinen tallenne, johon palata. Julkinen siitä tuli, jotta lähipiiri pystyisi seuraamaan talon rakentumista.

Rakentaminen päättyi maaliskuussa 2013, jolloin pääsimme muuttamaan uuteen kotiimme. Talon valmistumisen jälkeen blogi muuntautui raksablogista sisustusaiheiseksi, talonväen asumisesta ja elämisestä kertovaksi blogiksi. Harrastukseksi, jota voi puuhata rennolla asenteella.

Iisalmen talon ei ollut alunperinkään tarkoitus olla pitkäaikainen kotimme, joten siellä asuessamme haaveilimme jo seuraavasta. Hankimme syksyllä 2015 rantatontin Rautavaaralta ja aloitimme rauhassa uuden projektin suunnittelun.

Päätimme tehdä Rautavaaran tontille ensin pienen saunamökin, jotta se toimisi tukikohtana ja väliaikaisena majapaikkana seuraavan talon rakentumista odotellessa. Mökkiraksa alkoi alkusyksyllä 2016 ja pääsimme yöpymään mökissä ensimmäistä kertaa kesällä 2017.

Iisalmen talo myytiin keväällä 2017 ja sen jälkeen starttasimme tohinalla uuden talon rakennusurakan. Tämän myötä blogi palaa lähemmäksi syntysijojaan, raksa-aiheiseksi. Pienen mökin sisustamisesta saattaa tupsahdella väliaiheita, mutta muuten painopiste on jälleen raksailussa. Päätalon on tarkoitus valmistua tammikuussa 2018.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...